Κρήτη

Η Κρήτη σίγουρα τα έχει όλα!

Η Κρήτη, με έκταση περίπου 260 χιλιόμετρα σε μήκος και 60 χιλιόμετρα σε πλάτος, είναι το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο Θάλασσα. Εδώ, μπορείτε να θαυμάσετε τα απομεινάρια λαμπρών πολιτισμών, να εξερευνήσετε μοναδικές παραλίες, εντυπωσιακά ορεινά τοπία, εύφορες κοιλάδες και απόκρημνα φαράγγια και να γίνετε μέρος της πλούσιας γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού. Το νησί, με πληθυσμό περίπου 650.000 κατοίκους, δεν είναι μόνο ήλιος, θάλασσα και άμμος. Είναι ένας αρκετά ξεχωριστός τόπος γεμάτος ζωντάνια, ζεστασιά, φιλοξενία, πολιτισμό και φυσικά εξαιρετική υποδομή. Η Κρήτη είναι, άλλωστε, ένα μικρό σύμπαν γεμάτο ομορφιές και θησαυρούς που πιθανότατα θα χρειαστείτε μια ζωή για να ανακαλύψετε! Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε την εξερεύνησή σας! Η Κρήτη αποτελείται από τους ακόλουθους τέσσερις νομούς:

1. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το Ηράκλειο, είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του νησιού της Κρήτης και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο επιβλητικές οροσειρές – την Ίδη (Όρος Ψηλορείτης) στα δυτικά και την Δίκτη (Λασιθιώτικα) στα ανατολικά. Στο Ηράκλειο μπορεί κανείς να βρει εξαιρετικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, σημαντικούς παραθαλάσσιους οικισμούς, μια σειρά από γραφικά χωριά, τεράστιες κοιλάδες με ελαιώνες και αμπελώνες καθώς και τις καλύτερα οργανωμένες τουριστικές υποδομές στην Κρήτη. Ένας μοναδικός συνδυασμός αστικού τοπίου και φυσικού πλούτου καθιστά την περιοχή του Ηρακλείου ελκυστικό προορισμό όλο το χρόνο.
2.ΧΑΝΙΑ
Στο νομό Χανίων,στη δυτική πλευρά του νησιού, κυριαρχούν τα εντυπωσιακά Λευκά Όρη και ο περίφημος Εθνικός Δρυμός της, που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής. Ο Νομός Χανίων παρέχει τουριστικές υπηρεσίες και δραστηριότητες κάθε είδους, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης με τα όμορφα βενετσιάνικα αρχοντικά, τα σιντριβάνια και τις περίτεχνες εκκλησίες θα ανακαλύψετε καλοδιατηρημένα ιστορικά μνημεία. Γνωρίστε την πόλη των Χανίων περπατώντας στους δρόμους της, επισκεπτόμενοι τα μουσεία της και θαυμάζοντας τα διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ που αντικατοπτρίζουν την ιστορική της διαδρομή.
3.ΡΕΘΥΜΝΟ
Ο νομός Ρεθύμνου είναι ο μικρότερος νομός της Κρήτης και βρίσκεται ανάμεσα στα Λευκά Όρη και τον Ψηλορείτη. Στο Ρέθυμνο μπορείτε να βρείτε πανέμορφα βουνίσια τοπία , θαυμάσιες παραλίες, θρυλικά σπήλαια, ιστορικά μοναστήρια και μνημεία, παραδοσιακά ορεινά χωριά και πολυτελή τουριστικά θέρετρα. Νιώστε την αύρα της μαγευτικής HYPERLINK “http://www.incrediblecrete.gr/” Κρήτης σε αυτή την ορεινή, απομακρυσμένη και αυτάρκη περιοχή του νησιού της Κρήτης.σε αυτή την ορεινή και μοναδική περιοχή του νησιού.


4.ΛΑΣΙΘΙ
Στο νομό Λασιθίου, ο πληθυσμός κατοικεί σε τέσσερα ημιαστικά κέντρα: Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία και Νεάπολη. Το μοναδικό φοινικόδασος του Βάι,ο κόλπος του Μιραμπέλου, οι ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο Λασιθίου (το μεγαλύτερο στην Κρήτη), οι παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, οι όμορφες πόλεις και τα πολυτελή ξενοδοχειακά θέρετρα συνθέτουν ένα συναρπαστικό τόπο που αξίζει να επισκεφθείτε.

Επιστροφή
WhatsApp
Europe Rent a Car
Viber
Email
Scroll to Top